33
RECIPE FOR 100L
MALT

Château Pilsen 2RS 70% / 12.7 kg
Château Munich 20% / 3.6 kg
Château Crystal® 10% / 1.8 kg
HOPS

Cascade (6.0% AA) 180 g
YEAST

SafAle US-05 180 g
Mashing temperature
Step 1: Mashing
Mash-in and follow the profile below:
pH 5.3 Mix Ratio 3.0 L/kg
Mash-in at 67°C.
Rest for 50min at 67°C.
Rise to 72°C at 1°C/min.
Rest for 15min at 72°C and do the Iodine Test.
Rise to 78°C at 1°C/min.
Rest for 2min at 78°C to mash out.

Once the mash is done, filter and sparge with water at 78°C.
Step 2: Boiling
Boil for 60min.
Hop addition 1: After 10min add 60g of Cascade.
Hop addition 2: After 45min add 60g of Cascade.
Hop addition 3: After 55min add 60g of Cascade.
Whirlpool to remove the trub
Total evap 6% Batch size 100L OG 10.8oP Efficiency 80%
Step 3: Fermentation and Maturation
Cool down the wort to 18°C and pitch the yeast.
Ferment at 18°C for 1 day then rise to 22°C. Once the fermentation is done (FG reached and off flavours removed – about 7 days), drop the temperature to 8°C and rest for 1 day and then harvest the yeast. Drop the temperature to 2°C and rest for 7 days.
Attenuation 80% FG 2.14oP
Step 4: Cold Aging and Packaging
Cold age the beer at -1°C for 5 days, remove the residual yeast and carbonate until 5.0 g/L of CO2. The beer is ready for packaging and drinking. Enjoy!

For refermentation in the bottle, add brewing sugar and SafAle F-2.

Produsele incluse în rețetă

Malț Chateau Pilsen 2RS
promoție
hit vânzări
La sac mai ieftin!
-23%
2 variații
În stoc mult
Cod produs: HB1500-25
Malț Chateau Pilsen 2RS
750 lei / sac
975 lei
de la 39 lei
Variații
  • 1 kg
  • Sac (25 kg)
  • -
Cel mai ușor colorat malț belgian. Produs din cel mai bun orz de bere de primăvară pe 2 rânduri. Uscat pînă la 80-85°C.
Rating: 
Malț Chateau Munich 0%
2 variații
În stoc mult
Cod produs: HB1514-1
Malț Chateau Munich
48 lei / kg
48 lei
de la 48 lei
Variații
  • 1 kg
  • Sac (25 kg)
  • -
Malț belgian special de tip Münich. Uscat până la 100-105°C.
Rating: 
Sună!
Comanda este gata de procesare
Cabinetul personal
Veți avea acces la istoricul comenzilor, gestionarea abonamentelor, prețurile și reducerile personale pentru clienții fideli și altele.
Login
Parola
Lucrăm de la 9:00 până la 19:00
Întrebări despre fabricarea berii